„Самит младих лидера 2020“ (28-30.09.2020)

О ДОГАЂАЈУ

Први у низу Самита који има за циљ јачање капацитета студентских лидера као и разматрање основних проблема младих у Републици Србији. ЦЕРОБ уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта покренуо је пројекат Самит младих лидера на Старој планини. Самит су свечано отворили министар Просвете науке и технолошког развоја г. Младен Шарчевић, државни секретар у Министарству омладине и спорта г. Дарко Станић и председник Центра за едукацију и развој омладине Београда Стефан Милић. Самит је био сачињен од два панела на коме је присуствовало 120 младих лидера.

Тема првог панела је била „Перспективе развоја образовања у Републици Србији са посебним освртом на дуално образовање“ где су панелисти били Младен Шарчевић, тадашњи Министар просвете, науке и технолошкој развоја; др Слободан Ћамиловић, професор емеритус; проф. др Данило Рончевић, директор Службе за управљање кадровима у Влади Републике Србије; директор Развојне агенције Србије г. Радош Газдић; саветник министра за високо образовање проф. др Татјана Цветковски и доц. др Срећко Бачевац. 

Тема другог панела је била „Унапређење студентског стандарда у Установама студентског стандарда“ где су панелисти били г. Горан Минић, директор Установе Студентског центар ,,Београда“; помоћник директора Установе Студентско одмаралиште „Београд“ г. Дејан Јоковић и Милан Савић, председник радне групе за израду Закона о студентском организовању.